Вот, мы тут нарыли интервью:
Олександр Тищенко: «Бізнесмена з мене не вийшло...» Людмила ПУЛЯЄВА
Фото Андрія ГРИГОРАША
--------------------------------------------------------------------------------
Популярний колись співак і композитор Олександр Тищенко на декілька років зник зі сцени. Та його “Прима-балерина” й інші пісні запам’яталися надовго.
Після трирічної творчої паузи заслужений артист України Олександр Тищенко знову радує прихильників своєю творчістю.
Зняв два відеокліпи - на російськомовну пісню “Мой друг” і україномовну “Самота”, створив два проекти – теж російською й українською, - розповів Олександр Тищенко кореспонденту “ВЗ”. - Зайнявся продюсуванням нового проекту “Нова місія” і повернувся до того, чим займався від початку своєї творчості, – до рок-музики. Пишу пісні, працюю в студії, виступаю на концертах... Щодо відеоробіт, то для того, щоб їх відзняти, гроші знайшов, а от щоб запустити в ефір – таких коштів у мене немає, суми космічні! Можливо, у травні спробую-таки “протягнути” їх на українські телеканали.
- Чи не думали записати з кимось дуетну пісню, як це було колись з Аурікою Ротару?
- Я співаю з тими, хто мені симпатичний, - Ірочка Білик, наприклад, чи Женя Власова. Це ті люди, з якими я з радістю працював би, був би цікавий матеріал. Думаю, це незабаром станеться.
- Чим ви займалися, коли пішли зі сцени?
- Бізнесом, але “прогорів”. Втратив усі гроші до копійки, одна квартира залишилася... Знайшлися люди, які переконали мене зайнятися бізнесом, але потім пустили по світу з торбою. Бізнесмена з мене не вийшло, тому повернувся до того, чим займався усе своє життя. Найважливіше для мене те, що цього року у тернопільському видавництві “Горлиця” вийшла моя книжка для дітей “Невероятные приключения” – трошки автобіографічна, трошки вигадана. Писав її для свого сина і клав у шухляду. Потім перечитав і здивувався, що це написав я. Художнє оформлення моєї книжки виконав заслужений художник України Євген Удін, який працює в Росії...